Molenteam

De Wijchense Molen draait natuurlijk niet uit zichzelf. De molen en het bedrijf hebben de juiste mensen nodig om optimaal te draaien. Mogen we je daarom voorstellen aan ons fantastische molenteam?

Theo is vaak in de molen te vinden. Voor het bijhouden van al het groen op de Molenberg, het afwegen en inpakken van bakproducten en talloze andere hand- en spandiensten. Handig is Theo zeker, zelfs de toonbank heeft hij voor de opening samen met Jeroen in elkaar getimmerd.

Naar eigen zeggen is de molen voor Theo ‘De prins op de Wijchense belt’. Ook is hij graag in de molenwinkel. “De plek waar bezoekers komen om gezellig een praatje te maken met de verschillende mensen. Daar geniet ik van!” De toekomst van de Wijchense Molen ziet Theo met zelfvertrouwen tegemoet. “Rijkdom met windkracht mee!” Stelt hij met een grote glimlach.

Wim is al twee jaar betrokken bij de Wijchense Molen en leert er de fijne kneepjes van het vak. Een van zijn favoriete plekken is onder de as van de wieken. “Je hoort de wieken zoeven en je kunt echt voelen of de molen met zijn kop in de wind staat, prachtig.” Een eerbiedwaardige machine met een ziel, zo beschrijft Wim de Wijchense Molen in één zin. De toekomst van de molen ziet Wim rooskleurig in. “De Wijchense Molen gaat in de toekomst zijn bestaansrecht blijven bewijzen, zowel in cultureel als in economisch opzicht. Er is vanuit de Wijchense omgeving en zelfs ver daarbuiten heel veel belangstelling. De meeste mensen zijn onder de indruk van de klassieke technologie en van onze producten.”