Molen4.jpgmolen2.jpgmolen2015010201.jpgmolen2015010202.jpgmolen2015010203.jpgmolen2015010204.jpg

Molen Kerstpakketten

Bent u op zoek naar een mooi kerstpakket voor uw werknemers? Een kerstpakket dat eens niet gevuld is met de standaard producten, maar geheel bestaat uit eerlijke en heerlijke producten waar je thuis de lekkerste cake of pannenkoeken van kunt bakken? Denk dan eens aan de producten van de Wijchense Molen!

20141206 140241 verkleind

Kerstpakketten van de Wijchense Molen
Stel u pakket geheel naar wens samen met producten uit ons molenassortiment. Voor elk budget is er een mooi pakket samen te stellen. Ons molenteam zal ervoor zorgen dat dit pakket mooi ingepakt  wordt, zodat u uw werknemers rond de kerst een mooi kerstpakket kunt aanbieden
Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden bij de molen, d.m.v. mail of telefoon.


 

 

Sinterklaas-activiteiten op de Wijchense molen

Sinterklaas is weer in ons land. Dus het is tijd om pepernoten en speculaas te bakken! Dit kan op zaterdag 26 november op de Wijchense molen.

Ambachtelijk speculaasjes bakken
Op zaterdag 26 november komt bakker Huub Peters tussen 11.00 uur en 16.00 uur speculaasjes bakken op de molen. Hiervoor gebruikt hij een oude rolpers. Kinderen kunnen de bakker helpen met het bakken van de speculaasjes. De gebakken koekjes mogen natuurlijk mee naar huis.

 

IMG-20141129-WA0006

Sinterklaas en een kleurwedstrijd
Rond 14.30 uur komen Sinterklaas en zijn pieten op bezoek op de molen. Samen met de pieten en kinderen wordt het onderin de molen een dolle bol. De kinderen kunnen deze middag meedoen met een kleurwedstrijd. De winnaar wordt beloond met een heerlijk ‘thuis-bak-pakket’.

Kom naar de molen!
Alle kinderen die het leuk vinden om speculaas koekjes te bakken en Sinterklaas te ontmoeten, zijn welkom. De toegang en de speculaasjes zijn gratis. Ouders zijn welkom om de kinderen te helpen.
Kom op tijd naar de molen op de Bronckhorstlaan 11 in Wijchen, want vol=vol.

 

DSC 0004

 

 

 

 


 

Reparatie molenzeilen

De molen draaide zaterdag de 28ste december sinds een aantal weken weer met 4 zeilen. De twee bruine zeilen waren voor reparatie naar de zeilmaker geweest en konden deze zaterdag weer opgehangen worden. Er zijn diverse scheuren in het doek gerepareerd en de beide zeilen zijn voorzien van nieuwe touwen. Voor het ophangen moesten de molenaar en twee molenaars in opleiding naar de kapzolder (hoogste zolder) om de zeilen aan de roedes vast te maken. Vanwege windstil weer in de ochtend was deze operatie binnen het uur gepiept en kon de molen weer op volle kracht functioneren.

Bruine zeilen molen 28dec13 004 verkleind

Bruine zeilen molen 28dec13 006 verkleind

Bruine zeilen molen 28dec13 032 verkleind


 

Nieuwe inpaktafel geschonken

 

Op de meelzolder van de molen staat sinds zaterdag 9 november een nieuwe inpaktafel, waar de vele producten van de molen in de bekende gele zakken worden gedaan. Het hout voor deze tafel (incl. het vele zaagwerk) is geschonken door Geert van Wees, eigenaar van het gelijknamige timmerbedrijf aan de Edisonstraat 6a te Wijchen. Als echte Wijchenaar en bewonderaar van de molen stelde hij hout en materialen gratis beschikbaar.

Daarvoor onze grote dank, Geert.

 logo van Wees

Bijsterhuizen 3011 C - 6604 LP Wijchen - 024 645 3801 

www.vanweesmontage.nl
 

Dank aan de stichting Wighene

 

Dank zij dhr. Ton Rutten van de stichting Wighene zijn we op de molen weer heel wat oude foto's van de molen rijker.

De oudste foto dateert van begin 1900 en van alle periodes zijn er wel foto's voorhanden. Binnen niet al te lange tijd zullen er foto's uit deze serie de entree van de molen opsieren. Op platen van 1.20 x 0.75 cm worden de meest waardevolle foto's aan de bezoekers van de molen getoond.

Met dank aan Wighene.

Bekijk hier de foto's.